Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης : Όπλα / Φτιάχνω Σπρέι πιπεριού στο σπίτι (Εύκολο, γρήγορο και νομιμοφανές)

Είναι γνωστό ότι το σπρέυ πιπεριού στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή απαγορεύεται από το νόμο. Η παρακάτω συνταγή προτείνεται και είναι εύκολη, δεν συγκαταλέγεται στις απαγορεύσεις του νόμου - αφού δεν περιέχει προωθητικό αέριο, ούτε απαγορευμένη ουσία και το σημαντικότερο μπορεί  να παρασκευασθεί ακόμα και από παιδιά μέσα σε λίγα λεπτά.


Φυσικά μπορείτε να έχετε από τώρα μαζί σας. Απλά το τοποθετείτε σε ένα μπουκαλάκι από άρωμα (με βαπονιζατέρ) και έτσι δεν πρόκειται ποτέ και κανένας να σας πει τίποτα.




Πάμε να δούμε όμως πως το φτιάχνουμε:

Καταρχήν θα χρειαστείτε τα ακόλουθα συστατικά και στοιχεία:



  • καυτερό κόκκινο πιπέρι. Όσο πιο καυτερό τόσο πιο καλά. 
  • ασετόν (καθαρό, όχι αυτό με τα αρώματα ή το χρωματισμένο), θα το βρείτε σε μαγαζιά με χρώματα.  
  • baby oil (όχι αρωματικό, το απλό)  
  • ένα φίλτρο γαλλικού καφέ (χάρτινο) 
  • ένα κουτάλι της σούπας
  • δύο ποτήρια γυάλινα των 250ml (τύπου ουίσκυ) 
  • ένα μίξερ ηλεκτρικό ή χειρός (αναδευτήρας) ή ηλεκτρικό σεϊκέρ. 
  • ένα παλιό μπουκαλάκι αρώματος με βαπονιζατέρ 
  • Ένα χωνί 
  • Ένα ανεξίτηλος μαρκαδόρος με λεπτή μύτη (0,5 έως 0,7 το πολύ) για να μην επηρεάζονται οι δοσολογίες. 
  • Ένας χάρακας (εκατοστά - χιλιοστά/ ο κλασσικός του σχολείου)

Η διαδικασία παρασκευής του σπρέι είναι αρκετά απλή.

Στο πρώτο ποτήρι βάζουμε καταρχήν δύο κουταλιές της σούπας καυτό πιπέρι. Σημειώνουμε στην έξω πλευρά του ποτηριού την στάθμη του πιπεριού με έναν μαρκαδόρο . Υπολογίζουμε 1,2 εκατοστά προς τα πάνω και τραβάμε νέα γραμμή. Μετράμε ακόμα 0,5 εκατοστά και τραβάμε και τρίτη γραμμή.

Στο δεύτερο ποτήρι τοποθετούμε το φίλτρο καφέ και το βάζουμε στην άκρη (πρέπει να το έχουμε έτοιμο γιατί δεν πρέπει να χαθεί χρόνος).





Στη συνέχεια στο πρώτο ποτήρι με τις γραμμές προσθέτουμε το ασετόν. Το ασετόν το βάζουμε σιγά σιγά για να μην σβολιάσει το πιπέρι και κουνάμε το ποτήρι με αργές μικρές κυκλικές κινήσεις. Το ασετόν θα πρέπει να καλύψει το πιπέρι και να φθάσει στην δεύτερη γραμμή (1,2 εκατ. πάνω από τη στάθμη του πιπεριού όπως είπαμε παραπάνω).

 Ανακατεύουμε το πιπέρι και το ασετόν με αργές κυκλικές κινήσεις για περίπου δύο λεπτά και στη συνέχεια το βάζουμε για 8 λεπτά στο ηλεκτρικό μίξερ (με έναν αναδευτήρα) ή στο σέικερ του φραπέ ή χειροκίνητα με απλό αναδευτήρα για 12 λεπτά. Στο ηλεκτρικά μηχανήματα προσέχουμε να τα έχουμε σε μικρή ταχύτητα καταρχήν για να μην πιτσιλίσουν (και λογικό λόγω ασετόν να είναι ιδιαίτερα καυστικά) αλλά και για να μην χάσουμε τις αναλογίες.

Είναι σημαντικό να ελέγχουμε τη στάθμη του ασετόν. Αν πχ δούμε ότι λόγω αφομίωσης και εξάτμισης - μέχρι τα πρώτα 4 συνολικά λεπτά απο την ώρα που βάζουμε το ασετόν - το μείγμα μας μειωθεί, τότε συμπληρώνουμε ασετόν μέχρι να φθάσει στη δεύτερη γραμμή. Μετά τα 4 λεπτά δεν υπάρχει λόγος και θα μας δημιουργήσει πρόβλημα στην ομοιογένεια.

Αφού περάσει ο χρόνος και έχουμε ένα 100% ομοιογενές μείγμα και το πιπέρι πλέον δεν φαίνεται ούτε σαν κόκος/σκόνη, μπορούμε να προχωρήσουμε στη δεύτερη φάση.




Εδώ θα βάλουμε το baby Oil. Και εδώ το λάδι το βάζουμε σιγά σιγά  μέχρι να φθάσουμε στην τρίτη γραμμή. Μετά πάλι στο σέικερ το μίξερ χτυπάμε το μείγμα έντονα για ακόμα 5 λεπτά (με το χέρι 7 λεπτά).

Αφού χτυπηθεί καλά το μείγμα μας, τότε το τοποθετούμε προσεκτικά στο δεύτερο ποτήρι με το φίλτρο. Αδειάζουμε το διάλυμα που φτιάξαμε. Λογικά τα υπολείμματα που θα μείνουν στο φίλτρο θα είναι ελάχιστα (βασικά μόνο χρώμα) αν έχετε ακολουθήσει κατά γράμμα τους χρόνους.

Αυτό που θα μείνει στο δεύτερο ποτήρι είναι το διάλυμα μας. Το τοποθετούμε στο παλιό μπουκαλάκι αρώματος με βαποριζατέρ και είμαστε 100% έτοιμοι. Το μείγμα έχει ελάχιστες απώλειες και αν το βαπονιζατέρ είναι καλό τότε μπορούμε να το έχουμε για 2,5-3 χρόνια χωρίς καμία απώλεια δυνατοτήτων.

Αραιά και που το ανακινούμε ελαφρά. Αν το έχουμε στην τσάντα μας και είμαστε έστω και λίγο κινητικοί τότε ούτε αυτή η ελαφρά ανάδευση δεν χρειάζεται.

Φτιάξτε το, βάλτε το στη τσάντα και αχρείαστο να είναι.




Τα άρθρα σχετικά με την Επιβίωση – Διαβίωση και τους Εναλλακτικούς Τρόπους ζωής, μπορείτε να τα βρείτε και
Γενική αρθρογραφία εδώ : e-koutsobola και στα Κατοχικά Νέα 

Share on Google Plus

About Ζαχαρίας Μυτιληνιός

Ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνίος αποφάσισε το 2009 βλέποντας τα δύσκολα χρόνια που έρχονται από τις λανθασμένες αποφάσεις των κυβερνήσεων όλης της ανθρωπότητας, να εφαρμόσει του απλούς κανόνες επιβίωσης και διαβίωσης. Μαζί με μια ομάδα 20 ανθρώπων που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες άρχισαν να κάνουν πράξη αυτά που έμαθαν στο στρατό. Οι γνώσεις και οι εμπειρίες που αποκομίζονται στην αέναη αυτή προσπάθεια μεταφέρονται μέσα απο αυτό το ιστολόγιο. Ιδαίτερη βάση δώσαμε στους εναλλακτικούς τρόπους επιβίωσης και διαβίωσης και αυτό γιατί απευθύνονται στον άμαχο πληθυσμό.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 σχόλια:

  1. Συγχαρητηρια για το σαιτ και τις συμβουλες που μας ειναι απαραιτητες.

    Μια ερωτηση θελω να κανω.
    Καπου στην μεση του κειμενου γραφει
    ''Ανακατεύουμε το πιπέρι και το αλκοόλ με αργές κυκλικές κινήσεις για περίπου δύο λεπτά...''

    Στα υλικα ομως δεν αναφερεται καθολου το αλκοολ.
    Μηπως κατα λαθος δεν εχει αναγραφει ? Διαφορετικα δεν καταλαβαινω τι εννοει ?
    Ευχαριστω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστή η παρατήρηση, έγινε λάθος στην πληκτρολόγηση. Φυσικό εννοείται το ασετόν.

      Διαγραφή
  2. εγραψες οτι το ασετον ειναι καυστικο, αν το ριξουμε στα ματια του αλλου δεν θα τον τυφλωσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά υπάρχει αυτός ο κίνδυνος. Για όσους δεν θέλουν να προκαλέσουν μόνιμες βλάβες στον επιτιθέμενο μπορούν να αντικαταστήσουν το ασετόν με αλκοολ (οποιοδήποτε ποτό με αλκοόλη πάνω από 40%).

      Διαγραφή
  3. Συγχαρητηρια για το άρθρο και από μένα, αν έχω μπουκοβο μπορώ να βάλω από αυτό αντί για κόκκινο πιπερι; Επισης εντελώς διευκρινιστικα,το baby oil που βοηθάει στο μίγμα; ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. α) το baby oil συγκρατεί το μείγμα ενιαίο

      β) Λογικό με τριμένο μπουκοβό θα έχει την ίδια ισχύ. Δεν το έχω δοκιμάσει και δεν μπορώ να σου πω 100%.

      Διαγραφή
    2. το babyoil το βαζουμε γιατι κατακρατα τα συστατικα που καινε κολλημενα στα μορια του και εχουμε, εκτος απο καλητερη διασπορα, λιγοτερη εξατμιση. το καλητερο συστατικο δεν ειναι το πιππερι αλλα οι πιππεριες. οσο πιο μικρη τοσο πιο καυτη. Τα συστατικα που θελουμε περιεχονται στην μεμβρανη των σπορων και διαχυτη στα ζελατινοειδη φυλλα τις φλουδας. Περνουμε καυτο νερο που βραζει και τις εμβαπτιζουμε μεχρι να κανει τσακιση η φλουδα. μετα προχοραμε με την διαδικασια που περιγραφει το αρθρο και στο φιλτρο μενει η σαρκα της πιππεριας και ολη η κυτταρινη. σημειοση. η φρεσκια πιππεριτσα εχει περισοτερα πτητικα ελαια τα οποια κατακρατα το babyoil καθως ειναι λιποδιαλυτα. Η αναλογια δεν εχει και πολυ σημασια. Δημητρης Λευκιμμιωτης

      Διαγραφή